Echtscheiding

Echtscheidingsprocedure bij de rechter

Tegenwoordig eindigt één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Wanneer u gaat scheiden en  de verstandhouding met uw partner is nog goed, dan kunt u het best voor mediaton kiezen. Wanneer dat niet mogelijk blijkt kan Respect Familierecht u bijstaan in een procedure voor de rechter.

Volgorde echtscheidingsprocedure

Een echtscheidingsprocedure bij de rechtbank verloopt, in het algemeen, volgens een vaste volgorde: verzoekschrift, verweerschrift, mondelinge behandeling en schriftelijke uitspraak. Van deze uitspraak kunt u in hoger beroep gaan, wanneer u het niet eens bent met de uitspraak van de rechter. In uitzonderlijke situaties is ook cassatie bij de Hoge Raad mogelijk.

Onderneming en vermogen

Een echtscheidingsprocedure kan complex zijn, zeker als er vermogen is en/of een onderneming. U wilt verder met uw leven, uw toekomstplannen, uw kinderen, uw nieuwe partner. Daarom bent u gebaat bij een efficiënte en spoedige afwikkeling en praktische oplossingen waar alle partijen mee verder kunnen. Alice Ruys stond in haar loopbaan als advocaat talloze mensen, meestal ondernemers, bij in een echtscheidingsprocedure. Haar ervaring in het notariaat bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden blijkt daarbij altijd zeer waardevol te zijn. Respect Familierecht zorgt ervoor dat uw zaak zo goed mogelijk wordt gepresenteerd en onderbouwd bij de rechter.