Ondernemer/DGA

Echtscheiding en continuïteit van de onderneming

Als u ondernemer of DGA bent, heeft een scheiding extra veel juridische en financiële aspecten. Als ondernemer heeft u er belang bij dat de onderneming kan worden voortgezet.

Als aanstaande ex van de ondernemer heeft u er belang bij dat uw rechten ten aanzien van de onderneming veilig worden gesteld. Ook voor niet-ondernemer is de continuïteit van de onderneming dus van belang.

Echtscheiding en onderneming

  • U loopt als ondernemer bij een echtscheiding tegen nogal wat fiscale aspecten aan. Respect Familierecht verstrekt geen fiscale adviezen, maar zoekt samen met, uw eigen fiscalist of accountant naar de meest gunstige oplossingen, bijvoorbeeld voor de volgende vragen:
    • Heeft de aanstaande ex recht op de helft van de onderneming of moet er een bepaald bedrag betaald worden?
    •  Wat betekent voor uw scheiding  dat de fiscaal gefaciliteerde opbouw van pensioen in eigen beheer per juli 2017 is stopgezet?
    • Wat is de waarde van de onderneming en moet en kan er een bedrag uit de onderneming worden gehaald? Waardering van de onderneming is zonder uitzondering een van de meest ingewikkelde zaken echtscheidingsprocedures.

Echtscheiding en ondernemer

Mr. Alice Ruys is bij uitstek gespecialiseerd in de echtscheiding van ondernemers en DGA’s. Dit is de rode draad in haar loopbaan. Als kandidaat-notaris, als estate planner bij een grote bank en bij een accountantskantoor en als advocaat in het Westland stond zij vrijwel uitsluitend ondernemers bij.

Juist voor ondernemers is het belangrijk dat er geen langdurige en kostbare procedure bij de rechter wordt gevoerd waarvan de uitkomst onzeker is. Daarom kies ik bij voorkeur voor praktische oplossingen die snel zekerheid geven.’

Respect Familierecht kent de juiste fiscale adviseurs en valuators om uw scheiding tot een goed einde te brengen. In harmonie als dit kan, op stevige tegenspraak als het moet.