Scheidingsmediation

Mediation is meestal de beste manier

Wanneer u gaat scheiden heeft het de voorkeur om via mediation samen afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding. In plaats van ieder een eigen advocaat te nemen, kiest u voor begeleiding door een advocaat-scheidingsmediator. Vooral als er kinderen zijn, is een mediation de beste manier om uit elkaar te gaan.

Echtscheidingsconvenant bij mediation

In de mediation werkt u samen naar een oplossing toe, in een aantal besprekingen. De mediator legt de afspraken die tijdens deze gesprekken worden gemaakt vast. Deze komen in het echtscheidingsconvenant; een overeenkomst die door u beiden wordt ondertekend. De advocaat-scheidingsmediator dient dit echtscheidingsconvenant met een verzoekschrift echtscheiding (en een ouderschapsplan als er minderjarige kinderen zijn) in bij de rechtbank.

Voordeel van mediation

Het grote voordeel van mediaton is dat u dus samen de afspraken maakt, er is gelegenheid om oplossingen te vinden die u beiden passen. U bent niet afhankelijk van de beslissing van een rechter. De procedure is meestal een stuk goedkoper en sneller dan een procedure voor de rechtbank. Daarbij komt dat de afspraken vaak beter worden nageleefd en de communicatie na de echtscheiding beter is. U kunt ieder weer verder met uw leven en dat heeft ook een positief effect op de kinderen.

Alice Ruys is een ervaren advocaat-scheidingsmediator die in staat is de belangen van beide partijen tot hun recht te laten komen. Als er kinderen in het spel zijn, zorgt zij ervoor dat hun belangen altijd bovenaan staan.